The store will not work correctly in the case when cookies are disabled.
Pliki Cookies
Ta strona wymaga plików cookie do zapewnienia wszystkich swoich funkcji. Więcej informacji na temat danych zawartych w plikach cookie znajduje się na naszej stronie Polityka prywatności. Aby zaakceptować pliki cookie z tej witryny, kliknij przycisk "Akceptuję". Więcej informacji
Przechowywanie żywności w warunkach próżniowych wydłuża jej świeżość, dzięki czemu zyskujemy czas na jej spożycie i nie marnujemy jedzenia.
Jakie produkty można przechowywać próżniowo?
Makarony – zapobiegnie to zsychaniu się surowego makaronu
Mięso – w warunkach próżniowych mięso szybciej się zamarynuje
Ryby – zachowają swój smak, a ich zapach nie przeniesie się na inne produkty w lodówce
Wędliny i sery – produkty te zachowają swoją świeżość i smak
Kawa i herbata – dzięki szczelnemu zamknięciu dłużej nie stracą swojego aromatu
Pieczywo – chleb w warunkach próżniowych dłużej zachowa swoją chrupkość
Owoce i warzywa – w warunkach próżniowych zachowają nie tylko smak, ale i naturalny kolor
Słodkie wypieki – ciasta i ciasteczka nie będą się zsychać, a użyte w wypiekach kremy nie zepsują się zbyt wcześnie
Produkty mleczne – dzięki odcięciu dopływu powietrza w pojemnikach próżniowych zapobiega się rozwojowi bakterii tlenowych
Pakowanie próżniowe ułatwia planowanie zakupów. Dzięki dłużej zachowanej świeżości produktów, nie wyrzucamy ich nadmiaru. Przynosi to oszczędności w domowym budżecie. Uporządkowane produkty w lodówce sprawiają, że znika problem tworzenia listy zakupów – wystarczy spojrzeć na poukładane produkty, aby szybko sprawdzić, czego nam brakuje.
Przechowywanie próżniowe jest szczególnie przydatne:
Na co dzień, aby zapobiegać rozprzestrzenianiu się zapachów w lodówce.
W święta, gdy przygotowujemy więcej potraw i chcemy zachować ich świeżość na dłużej.
Przy organizacji przyjęć, dzięki czemu duża liczba przygotowanych przystawek będzie smaczna i świeża